Σαλιγκάρια

(6 µερίδες)

Υλικά

  1. 1 κιλό σαλιγκάρια
    2 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    1 κρεµµύδι
    1 κιλό µελιτζάνες
    1 ποτήρι τραχανά
    ½ κιλό ώριµες ντοµάτες
    αλάτι, πιπέρι

 

Προετοιμασία

Κόβουµε τις µελιτζάνες σε µικρά κοµµάτια, τις αλατίζουµε και τις αφήνουµε περίπου 1 ώρα. Τις ξεπλένουµε, τις στραγγίζουµε και τις τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τα σαλιγκάρια να τσιγαριστούν λίγο και στη συνέχεια τις ντοµάτες αλεσµένες, τις οποίες αφήνουµε να πάρουν 1-2 βράσεις. Βάζουµε ακόµα 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση ρίχνουµε τον τραχανά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουµε να βράσουν όλα µαζί µέχρι να ψηθεί και ο τραχανάς.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα