Σαλιγκάρια

Σαλιγκάρια µε πατάτες και κολοκυθάκια (6 µερίδες)

Υλικά

  1. 1 κιλό σαλιγκάρια
    6 µέτριες πατάτες
    6 κολοκυθάκια
    3 µέτριες ώριµες ντοµάτες
    1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    1 µέτριο κρεµµύδι
    αλάτι, πιπέρι
    1 µατσάκι µαϊντανό
    2 σκελίδες σκόρδο

 

Προετοιμασία

Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, στην κατσαρόλα ρίχνουµε τα σαλιγκάρια, την ντοµάτα τριµµένη, τον µαϊντανό, το σκόρδο, το κοµµένο κρεµµύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουµε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά. Μετά προσθέτουµε κοµµένες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια ολόκληρα να βράσουν σε µέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουµε και άλλο νερό κατά τη διάρκεια της βράσης.

 

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα