Σαλιγκάρια

Σαλιγκάρια µπουµπουριστά (6 άτοµα)

Υλικά

  1. 1 κιλό σαλιγκάρια
    1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι
    1 ποτηράκι αλεύρι
    1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

 

Προετοιμασία

Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουµε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουµε καλά. Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουµε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να
βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν 10 λεπτά. Μετά πετάµε το νερό και τα ξεπλένουµε πολύ καλά µε κρύο νερό.
Αλατίζουµε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουµε και τα βάζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόµιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουµε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουµε µια φορά και µετά από 2 λεπτά τα σβήνουµε µε κρασί. Τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα