Θαλασσινά Πιάτα

Υλικά

  1. 1 κιλό γαύρο
    2 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
    2 σκελίδες σκόρδο
    1 κουταλιά ρίγανη
    1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    χυµό από 1 λεµόνι µικρό
    αλάτι

Προετοιμασία

Πλένουµε τον γαύρο, αφού του αφαιρέσουµε το κεφάλι και τα εντόσθια, τον καθαρίζουµε και τον τοποθετούµε σε ένα αρκετά µεγάλο ταψί. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και το λεµόνι, αλατίζουµε και πασπαλίζουµε τα ψάρια µε ρίγανη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουµε καλά µε τις χούφτες µας και προσθέτουµε το σκόρδο. Βάζουµε πάνω στον γαύρο τις ντοµάτες κοµµένες φέτες και ψήνουµε 45-50 λεπτά στους 180 βαθµούς.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα