Θαλασσινά Πιάτα

(10 μερίδες)

Υλικά

  1. 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  2. 1 κιλό γαύρο
  3. 2 φλιτζάνια ξίδι
  4. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό
  5. σκόρδο 

Προετοιμασία

Πλένουµε τον γαύρο και τον καθαρίζουµε αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τον αλατίζουµε και τον βάζουµε σε ένα µπολ. Ρίχνουµε το ξίδι, σκεπάζουµε µε ένα πιάτο και τον αφήνουµε για 4 ώρες.
Τον στραγγίζουµε από το ξίδι και τον ανοίγουµε µε ένα µαχαιράκι στα δύο και αφαιρούµε το µεσαίο κόκαλο.
Ρίχνουµε τα φιλέτα γαύρου ξανά στο ξίδι και τα αφήνουµε εκεί για άλλες 2 ώρες µέχρι να ασπρίσουν.

Τα τραβάµε από το ξίδι και τα βάζουµε σε ένα γυάλινο βάζο.
Τα σκεπάζουµε µε το ελαιόλαδο και τα φυλάµε σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο.
Διατηρούνται 5-6 µήνες.

Κατά το σερβίρισµα προσθέτουµε 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο σε κάθε 2 ή 3 µερίδες γαύρου.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα