Σαλάτες Ωµές - Τουρσί

Σαλάτα µε ασκολίµπρους και κουκιά (4 µερίδες)

Υλικά

  1. 300 γρ. κουκιά µικρά
    1 κιλό ασκολίµπρους
    100 γρ. ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    4 κουταλιές της σούπας λεµόνι
    αλάτι

Προετοιμασία

Βάζουµε τα ψιλοκούκια στο νερό να µαλακώσουν για 8 ώρες. Μετά, αφού τα σουρώσουµε και τα αφήσουµε για 25-30 λεπτά, τα βάζουµε σε βραστό νερό. Τεµαχίζουµε τους ασκολίµπρους σε µεγάλα κοµµάτια και τους βράζουµε ξεχωριστά για 10 λεπτά. Σερβίρουµε σε πιατέλα τα κουκιά και τους ασκολίµπρους και τα περιχύνουµε µε τη σάλτσα από λεµόνι, ελαιόλαδο και αλάτι αφού πρώτα έχουµε χτυπήσει καλά τα υλικά.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα