Πίτες - Κρέπες

Κρέπες(20-22 κοµµάτια)

Υλικά

  1. Υλικά για τις κρέπες
  2. 1 φλιτζάνι αλεύρι
  3. 1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
  4. ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 4 αυγά χτυπηµένα
  7. 2 φλιτζάνια γάλα

  8. Υλικά για τη γέµιση
  9. ½ κιλό κιµά
  10. ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
  11. 2 φρέσκα κρεµµυδάκια ή 1 ξερό
  12. 3 αυγά
  13. 1 χούφτα τυρί τριµµένο
  14. αλάτι, πιπέρι και λίγο µοσχοκάρυδο

Προετοιμασία

Χτυπάµε όλα τα υλικά και φτιάχνουµε έναν αραιό χυλό. Σ' ένα τηγάνι λαδωµένο µε πινέλο βάζουµε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ από τον χυλό που φτιάξαµε. Το κουνάµε για να απλωθεί σ' όλη την επιφάνεια του τηγανιού και το βάζουµε στη φωτιά για να πήξει. Αφού πήξει το τραβάµε από τη φωτιά και το γυρίζουµε προσεχτικά µε τη βοήθεια µιας ξύλινης σπάτουλας για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο ψήνουµε όλες τις κρέπες και τις αφήνουµε να κρυώσουν.

Σοτάρουµε τον κιµά, µε το λάδι και τα κρεµµυδάκια (χωρίς ντοµάτα), τα βάζουµε σε µια λεκάνη και ρίχνουµε το αυγό, το τυρί, πιπέρι και αλάτι.
Σε µια µικρή κατσαρόλα έχουµε ετοιµάσει µια πηχτή κρέµα µε δυο κουταλιές βούτυρο (το ζεσταίνουµε µέχρι να κάψει), δυο κουταλιές αλεύρι, ένα φλιτζάνι γάλα, το ένα αυγό χτυπηµένο και λίγο µοσχοκάρυδο. Χτυπάµε δυο αυγά, βουτάµε µέσα τις κρέπες και ύστερα τις κυλάµε σε τριµµένη φρυγανιά. Τις τηγανίζουµε σε µέτρια φωτιά.
Αν θέλουµε µπορούµε να τα βάλουµε και στον φούρνο µισή ώρα, αφού λαδώσουµε το ταψί και τα πασπαλίσουµε µε τυρί. Μπορούµε επίσης να τα περιχύσουµε και µε ντοµάτα πριν τα βάλουµε στον φούρνο.
Αλείφουµε τις κρέπες µε κρέµα, βάζουµε από πάνω τον κιµά και τυλίγουµε.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα