Πίτες - Κρέπες

Χανιώτικη ΚρεατόπιταΥλικά

  1. Υλικά για τη ζύµη
  2. ½ κιλό αλεύρι
  3. 1 κεσέ γιαούρτι (ατοµικό)
  4. ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  5. λίγο αλάτι
  6. 1 φλιτζάνι ζωµό κρέατος

  7. Υλικά για τη γέµιση
  8. 1 κιλό αρνί ή κατσίκι
  9. 1 κιλό µυζήθρα
  10. 1 φλιτζάνι στάκα
  11. αλάτι, πιπέρι, κανέλα, δυόσµο
  12. 1 φλιτζάνι ζωµό κρέατος
  13. 1 κουταλιά κορν-φλάουρ

Προετοιμασία

Αφού βράσουµε το κρέας και βγάλουµε τα κόκαλα, το κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια και το πασπαλίζουµε µε αλάτι, πιπέρι, δυόσµο και κανέλα. Για να φτιάξουµε τη ζύµη ανακατεύουµε το αλεύρι µε το λάδι αρχικά και στη συνέχεια προσθέτουµε τα άλλα υλικά για τη ζύµη, µισή από την οποία απλώνουµε σ' ένα λαδωµένο ταψί. Πάνω βάζουµε τη µισή στάκα, τη µισή µυζήθρα και όλο το κρέας. Πάνω από το κρέας βάζουµε την υπόλοιπη µυζήθρα και τη στάκα και ξανά πασπαλίζουµε µε κανέλα και δυόσµο. Με την υπόλοιπη ζύµη ανοίγουµε δεύτερο φύλλο µε το οποίο σκεπάζουµε την πίτα. Αλείφουµε µε αυγό χτυπηµένο, πασπαλίζουµε µε σουσάµι και την ψήνουµε περίπου 1 ώρα σε σιγανό φούρνο. Η παραπάνω εκτέλεση µπορεί να γίνει και σε ατοµικές πίτες.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα