Πίτες - Κρέπες

Υλικά

  1. Υλικά για τη γέµιση
  2. 2 κιλά γλυκοκολοκύθα
  3. 3-4 αυγά
  4. 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
  5. ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  6. 2 κρεµµύδια
  7. 2 φλιτζάνια τυρί τριµµένο
  8. δυόσµο, αλάτι, πιπέρι, κύµινο

  9. Υλικά για το φύλλο
  10. 1 κιλό αλεύρι
  11. 2 ποτήρια νερό
  12. 2 κουταλάκια αλάτι
  13. 1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  14. 1 κουταλάκι ξίδι

Προετοιμασία

Κόβουµε την κολοκύθα σε κοµµάτια και την τσιγαρίζουµε, µε το κρεµµύδι που έχουµε ψιλοκόψει, στο ελαιόλαδο.
Την ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει και να πιει το νερό της. Στραγγίζουµε την κολοκύθα, της προσθέτουµε αυγά, τυρί, δυόσµο αν θέλουµε, αλάτι, πιπέρι και αρκετό κύµινο. Ζυµώνουµε τη ζύµη, ανοίγουµε φύλλο και φτιάχνουµε τα κολοκυθοπιτάκια, κόβοντας µε ένα πιατάκι του τσαγιού κοµµάτια ζύµης στρογγυλά.
Βάζουµε 1/2 κουταλιά γέµιση στο κάθε κοµµάτι και κλείνουµε καλά. Τηγανίζουµε σε καυτό ελαιόλαδο.
 

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα