Καλιτσούνια

Καλιτσούνια χανιώτικα τηγανητά(40 τεµάχια)

Υλικά

Υλικά για τη ζύµη

  1. 2 κιλά αλεύρι
  2. 2 κουταλάκια αλάτι
  3. ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  4. 1 φλιτζάνι του καφέ τσικουδιά
  5. 3 ποτήρια νερό

Υλικά για τη γέµιση

  1. ½ κιλό µυζήθρα
  2. ½ κιλό ανθότυρο
  3. ½ κιλό µαλάκα
  4. 3 αυγά

Προετοιμασία

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε επίσης τον ανθότυρο, τη µυζήθρα, τη µαλάκα και τα αυγά. Ανοίγουµε µε το ζυµάρι φύλλο και κόβουµε στρογγυλά κοµµάτια όσο ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουµε λίγη γέµιση σε κάθε κοµµάτι φύλλου, το διπλώνουµε από τις άκρες, πατάµε πολύ καλά και τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα