Καλιτσούνια

Καλιτσούνια(20-30 κοµµάτια)

Υλικά

  1. 2 κιλά σπανάκι ή άλλα χόρτα
  2. ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
  3. αλάτι, πιπέρι, δυόσµο
  4. 1 κρεµµύδι

 

Προετοιμασία

Πλένουµε καλά το σπανάκι και το κόβουµε κοµµατάκια. Το µαραίνουµε σε µία άδεια κατσαρόλα για 5 λεπτά, το στύβουµε µε τα χέρια µας και το βάζουµε σε ένα µπολ. Προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσµο, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουµε. Ανοίγουµε φύλλο σε µέγεθος πιάτου του τσαγιού. Γεµίζουµε το κάθε φύλλο µε µία κουταλιά της σούπας από τη γέµιση που έχουµε φτιάξει, το διπλώνουµε, το κλείνουµε καλά. Τα τηγανίζουµε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουµε στον φούρνο στους 180? C. Αν τα ψήσουµε στον φούρνο, τα αλείφουµε πριν µε χτυπηµένο κρόκο αυγού και προσθέτουµε σουσάµι.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα