Χόρτα & Λαχανικά

Υλικά

  1. 2 κιλά χόρτα (βλίτα, στύφνο)
    8 µικρά κολοκύθια
    4 πατάτες
    3 µάτσα άνηθο ψιλοκοµµένο
    3 µάτσα φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
    2 ξερά κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
    5 ντοµάτες κοµµένες σε µέτρια κοµµάτια
    3 φλιτζάνια ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    4 φλιτζάνια νερό
    αλάτι
    πιπέρι

Προετοιμασία

Σοτάρουµε για 5 λεπτά στο ελαιόλαδο τα κρεµµύδια, τον άνηθο και τις ντοµάτες. Προσθέτουµε το νερό και τις πατάτες, τα αφήνουµε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουµε τα χόρτα και τα κολοκύθια, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας και προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα