Γλυκές Τοπικές Γεύσεις

Υλικά

  1. Υλικά για το γλυκό
  2. ½ κιλό φύλλο κρούστας
  3. 2 φλιτζάνια αµύγδαλα χοντροκοµµένα
  4. 2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκοµµένα
  5. 2 κουταλάκια κανέλα
  6. 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  7. 1 φλιτζάνι βούτυρο

  8. Υλικά για το σιρόπι
  9. 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  10. 2 φλιτζάνια νερό
  11. ½ φλιτζάνι µέλι
  12. 2 κουταλιές λεµόνι
  13. άρωµα βανίλιας

Προετοιμασία

Ανακατεύουµε τα καρύδια, τα αµύγδαλα, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Λιώνουµε το βούτυρο, βουτυρώνουµε ένα ταψί και στρώνουµε 4 φύλλα βουτυρωµένα. Απλώνουµε λίγη γέµιση και από πάνω στρώνουµε 2 φύλλα βουτυρωµένα. Συνεχίζουµε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να τελειώσει η γέµιση και τα φύλλα. Φροντίζουµε στο πάνω µέρος να βάλουµε 4 φύλλα. Κόβουµε τον µπακλαβά σε τετράγωνα κοµµάτια, περιχύνουµε µε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει. Έχουµε εν τω µεταξύ βράσει το σιρόπι και περιχύνουµε τον ζεστό µπακλαβά µε το καυτό σιρόπι.
 

 

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα