Γλυκές Τοπικές Γεύσεις

Υλικά

  1. Υλικά για το φύλλο
    ½ κιλό αλεύρι
    1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    χυµός 1 λεµονιού
    1 ποτήρι γάλα
    λίγο αλάτι

  2. Υλικά για τη γέµιση
    1 κιλό µυζήθρα γλυκιά
    3-4 κουταλιές ζάχαρη
    2 αυγά
    κανέλα ή βανίλια
    ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού

Προετοιμασία

Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για το φύλλο µαζί και ζυµώνουµε πολύ καλά τη ζύµη. Φτιάχνουµε 3 φύλλα. Στρώνουµε το πρώτο φύλλο σε ταψί που έχουµε αλείψει µε βούτυρο. Το πασπαλίζουµε µε ζάχαρη και κανέλα και το βάζουµε σε προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά να ψηθεί λίγο. Στη συνέχεια απλώνουµε πάνω τη µισή µυζήθρα  και στρώνουµε άλλο φύλλο. Πασπαλίζουµεκαι το δεύτερο φύλλο µε ζάχαρη και κανέλα και πάνω βάζουµε την άλλη µισή µυζήθρα. Τοποθετούµε πάνω το τελευταίο φύλλο. Το πασπαλίζουµε και αυτό µε ζάχαρη και κανέλα, το περιχύνουµε µε 3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο και βάζουµε το µπουρέκι να ψηθεί στον φούρνο.
Όταν έχει ψηθεί λίγο περιχύνουµε µε ένα φλιτζάνι γάλα και συνεχίζουµε το ψήσιµο.
 

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα