Γλυκές Τοπικές Γεύσεις

Μικρές πίτες µε ρεικόµελο και καρύδιαΥλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    400 γρ. ρεικόµελο
    3 κουταλιές µέλι θυµαρίσιο
    1 κουταλάκι κανέλα τριµµένη
    1 κουταλάκι µοσχοκάρυδο
    1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκοµµένα
    2 µπέικιν-πάουντερ
    1 φλιτζάνι χυµό πορτοκάλι
    ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
    ½ φλιτζάνι σουσάµι

Προετοιμασία

Στο µπολ του µίξερ χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα το ελαιόλαδο µε το ρεικόµελο και το θυµαρίσιο µέλι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουµε τον χυµό πορτοκαλιού, το µοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλεύρι, µέσα στο οποίο έχουµε ανακατέψει το µπέικιν-πάουντερ. Δουλεύουµε για 5-6 λεπτά, µέχρι να φτιάξουµε ένα οµοιόµορφο µείγµα, κάπως αραιό. Ρίχνουµε τα καρύδια, αναµειγνύουµε για να διασκορπιστούν µέσα στο µείγµα και αδειάζουµε σε µικρά φορµάκια κέικ, τα οποίαέχουµε λαδώσει ελαφρά.Πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι την επιφάνειά τους και ψήνουµε για 45-50 λεπτά στη µέση του φούρνου στους 180 βαθµούς.Τα βγάζουµε από τα φορµάκια όταν είναι εντελώς κρύα.

Αρχή

Εξερευνήστε

Τουρισμός

Κρητική Διατροφή

Εκδηλώσεις

Διαμονή

Χρήσιμα